mandag 16. desember 2013

Spennende ting på gang i 2014

Refleksjoner 2013

Nå nærmer det seg slutten på 2013 og det er på tide å begynne å planlegge neste års aktiviteter når det gjelder workshoper og foredrag med noen av landets fremste naturfotografer. Noe er allerede bestemt, mens andre ting er i planleggingsfasen. 
En ting er sikkert, 2014 skal bli det store naturfotoåret i Harstad.

Først ut i det nye året er foredrag med "dronningen" av norsk naturfoto 
Ingebjørg Fyrileiv Guldvik. Hun er medlem av Norske Naturfotografer og har tidligere i høst holdt foredrag på Vårgårda Fotofestival, og skal til neste år også holde foredrag under Norsk Naturfoto Festival på Ski helgen 21-23 Mars.
Men den 31 Januar klokken 19.00 kommer hun til Harstad for å glede oss med sine fantastiske bilder, og prisen per pers er kun 200 kroner. 
Mer info kommer.

En annen spennende fotograf som er på trappene for foredrag er Lars Andreas Dybvik. Dette er en fotograf som har overrasket mange med sine kunstneriske og personlige naturbilder. Han har hatt bilder utstilt over store deler av verden og er absolutt verdt å få med seg.
Mer info kommer

I tiden April/Mai planlegges det ny workshop i Harstad med Terje Hellesø. Terje har gitt ut 4 bøker, derav en e-bok med kun svarthvite landskapsbilder. Han er opprinnelig Bergenser, men nå bosatt i Svenske Mullsjö. Terje er kjent for sine personlige bilder, og for å gå sine egne veier. Han har vært profesjonell naturfotograf siden 1983, og er en erfaren og dyktig kursleder og foredragsholder. Deltakerne på workshopen han hadde i Harstad i Mars i år var alle veldig godt fornøyde. Dette er absolutt verdt å få med seg.
Mer info kommer

Når sommeren er over og høsten har begynt sin fremmarsj er planen at den fantastiske landskapsfotografen Bård Løken skal komme til Nord-Norge for å lære oss noen triks. Bård er født i Vadsø, har bodd i Tromsø og er nå bosatt på Elverum og har drevet i over et kvart århundre som naturfotograf. Han har skrevet lærebok om naturfoto og har også gitt ut andre bøker. 
Mer info kommer

Om interessen er der så er det også mulig jeg prøver å få til Lightroom 5 kurs med Kai Jensen som er blant de mest erfarne kursholder innen Lightroom. Kai åpnet nylig eget galleri hjemme i Nittedal. Han er også leder i Norske Naturfotografer som er en forening for profesjonelle naturfotografer.
Mer info kommer

Alle disse fem er blant kremen av nordiske naturfotografer og de skal være med på å gjøre Harstad til en by der naturfotografiet skal blomstre i årene som kommer, og 2014 skal bli det første.
Husk at byen nylig har fått sin egen naturfotoklubb, 

Følg med på bloggen her i tiden som kommer så går du ikke glipp av noen fotobegivenheter.

Ingen av arrangementene har noe med hverandre å gjøre så her er det muligheter til å velge når på året det passer best da de vil bli fordelt utover hele 2014.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar