mandag 13. august 2012

Utstyrshysteri?

The fact is that relatively few photographers ever master their medium. Instead they allow the medium to master them and go on an endless squirrel cage chase from new lens to new paper to new developer to new gadget, never staying with one piece of equipment long enough to learn its full capacities, becoming lost in a maze of technical information that is of little or no use since they don't know what to do with it
-Edward Weston
If your pictures aren't good enough, you're not close enough
-Robert Capa

The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE
-Ernst Haas

There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are
-Ernst Haas


Tenkte disse kunne passe nå i disse tider da mange absolutt hele tiden vil ha det siste kameraet og nyeste objektivet. Kanskje disse sitatene kan få noen av dere til å ustette kjøpet? Få dere til å tenke over engang til om det blir noe bedre bilder om man kjøper nytt kamera, ja kanskje til og med bytter system for at noen tester viser at det er bedre enn det..... Det kameraet du allerede har blir ikke noe dårligere om det kommer en ny modell, og du blir ikke en bedre fotograf om du får et nytt kamera.
Jeg vil påstå at veldig mange bytter kamera KUN for at det kommer noe nytt og ikke for at de trenger det, jeg vet at veldig mange som bytter faktisk ikke har lært seg hvordan det de allerede har fungerer. JEg vet at veldig mange legger bruksanvisningen til siden og begynner å trykke, og blir ikke bildene sånn som de tenkte så er det noe galt med kameraet. Kanskje bildene ble som de tenkte om de hadde vist hvordan utstyret virket og skulle brukes.
Hmmm.... Ingen bilder helt skarp..... Må kanskje ha meg nytt kamera nå??


4 kommentarer:

  1. Det spørs om ikke den som mener at dårlige bilder skyldes dårlig fotoutstyr, egentlig bare har dårlig selvinnsikt.

    SvarSlett
  2. Jag kör med min Pentax K20D och den har jag haft i fyra år. Prylhysteri och kameror vs andra kameror är till för dom som inte ser annat än prylar och inte bild! Bilden handlar om seendet. Inte kameran.

    Bra skrivet och riktigt bra bilder Håkon!

    SvarSlett