mandag 24. september 2012

På tide å se fremover og gå videreTenk at selv et år etter at Terje Hellesø ble tatt for juks lever trådene om han ennå på enkelte nettforum. Utrolig spør dere meg. Hva med å prøve å tilgi å gå videre.

Hvorfor er det så mange som har så vanskelig for å tilgi? Hvorfor er det så mange som mener at enkelte personer ikke fortjener en ny sjangse? Hvorfor er det enkelte som må prate negativt om andre for å hevde seg selv? Er det ikke bedre at alle sammen prøver å hjelpe hverandre frem? Er det ikke bedre å rekke ut en hånd til den som ligger nede og hjelpe dem opp? 

Mange er flinke til dette, men det finnes også veldig som desverre heller gjør det motsatte. Istedet for å rekke ut en hånd til noen som trenger det så slår de heller hånden vekk. De velger å snu ryggen til å gå. Kanskje de i tillegg prater nedsettende om den som ligger nede til alle de kjenner. Er det kun for å heve seg selv? Får det dem til å føle seg bedre?

Det som er aller verst er at det er voksne folk som er redd for hva andre mener om de vanker med noen som har gjort en feil. De er redd for hvilket signal de sender ut til andre. Er det ikke bedre å vise empati, vise at man bryr seg enn å gjøre det stikk motsatte? Om noen begynner å bry seg så er det kanskje lettere for andre å gjøre det samme. 

Jeg er stolt av å ha Terje som venn. Jeg ser ikke på Terje som en "verkebyll" innen naturfotografiet. Gjort er gjort og ingenting går å endre på. Likevel er det ingen som kan ta fra Terje det han kan som fotograf. Han har en lang vei å gå for å komme tilbake, men om bare noen få begynner å bry seg og utnytte seg av den kunnskapen han sitter inne med så er det ikke umulig. Jeg har valgt å støtte Terje. Jeg benytter meg av Terje som venn og inspirator. Jeg har valgt å rekke ut en hånd og vise empati og det synes jeg flere bør gjøre.

Jeg håper dere som leser dette innser hvilken kunnskap Terje har og velger dere å benytte dere av den istedet for kun å tenke på de bildene han manipulerte. Jeg håper de av dere som har mulighet til å delta på workshop med Terje gjør det. Jeg tror ikke dere kommer til å angre.Foto: Lollo Brandt

8 kommentarer:

 1. Helt enig med deg, Håkon. Det er dessverre altfor mange "små" mennesker som tror de blir "større" ved å slenge skitt om andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok det. Finnes mange som burde gå i seg selv og tenke over hva de sier og gjør.

   Slett
 2. Til info Håkon ! Skrevet på facebooksiden til Terje !
  Enig at dette bør legges i skuffen, ønsker Terje alt godt !

  Trist å høre at det er tungt for deg. Håper du kommer deg ovenpå igjen, du har vært en stor inspirasjonskilde gjennom mange år ( en av de jeg så mest opp til faktisk, som tenkte utenfor boksen ) Følger litt med deg på Facebook, ser at du er aktiv fremdeles. Jeg og mange andre har vært veldig skuffa av å blitt løyet til, lurt, mange illusjoner som brast, men det er få som snakker om dette lenger, og jeg tror de fleste ønsker deg alt godt. Kom deg ut med kamera og hils Malin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Magnus. Jeg så det på siden hans nå. Flott gjort. Tror det betyr mye for Terje.

   Slett
 3. Det er på tide at dette nå legges i skuffen for "bad happenings". Jeg skjønner ikke folk som ikke kommer seg ut av gjørma men heller virvler rundt for å prøve å lage mer gjørme.
  Det finnes vel knappest den naturfotografen som har revolusjonert naturfotoet slik som Terje. Ikke nok med at han er en god naturfotograf. Han er også en meget dyktig betrakter, foredragsholder og ikke minst filosofisk og en veldig bra porsjon medmenneske.Jeg er også stolt av å ha Terje som venn. Venner kan tilgi alt.
  La oss nå ta Terje inn i varmen alle sammen og hjelpe han på fote igjen. Det er en av våre egne som sitter i søla og trenger hjelp

  Tom

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett